Umahro Cadogan

Personlig udvikling, Mænd, Madkultur, Alternativ medicin, Sundhed 

Umahro er i dag en mand med en mission, som han ikke selv havde forudset. Som ung dyrkede han sport på eliteplan, overvejede musik som levevej og skulle egentlig læse på London School of Economics og London School of Oriental and African Studies - men livet havde andre planer for ham. For da optagelserne var i hus, lå han alvorligt syg, og efter halvandet år ind og ud af hospitaler opgav lægerne ham. Han var da blot 20 år og på ingen måde parat til at gå på invalidepension. Så med baggrund i sin ekstraordinære madglæde og sine studier i biokemi tog han sagen i egen hånd og læste, spiste og levede sig rask. I dag er han en internationalt anerkendt ekspert i sund og selvhelbredende levevis. Umahro brænder for at hjælpe andre til mere velvære og vitalitet. Han skriver bøger, underviser og holder foredrag verden over, ser patienter, fungerer som konsulent både i det private og det offentlige, og bruges ofte som sundhedsekspert i medierne. Umahro er senior partner med ansvar for ernæring, sundhed og performance optimering i fremtidens konsulenthus Quantum Leap Consulting Associates, hvor kun de mest talentfulde eksperter og konsulenter er med. Umahro har forelæst og undervist på konferencer om ernæring, sundhed og funktionel medicin i Danmark, Sverige, Norge, England, Irland og USA. Han er medejer af firmaet Kur Organic Superfoods, der laver sunde og uhørt velsmagende godter efter motoet “Driven by flavour and guided by science”.

Umahro Cadogan kan bookes til følgende foredrag, der kan tilpasses målgruppen efter ønsker fra arrangøren:

Foredrag 1. Herrerevolution: Sådan får du styrke, potens og power
Dette foredrags fornemmeste mål er at fokusere på mændene og kun dem! Ord som sundhed, kost og velvære forbindes næsten af altid med kvinder, men det er en fejl som Umahro Cadogan vil rette op på. ”Elastikreglen”: Den måde du lever og spiser på virker enten som en elastik rundt om dit kæreste eje i slap tilstand eller som en pumpe. Du bestemmer selv om du vil være regnorm eller anakonda!

- Hvad er sundhed for mænd?
- Hvor vigtigt er det at mænd spiser sundt?
- Anti-aging for mænd?
- Motion – hvornår, hvordan og hvor meget?
- Hvilke konsekvenser har en usund levestil for mænd?

Med stor humor og indlevelse guider Umahro Cadogan sine tilhører igennem en række simple råd, som alle har det til fælles, at de koncentrerer sig om hvad den moderne mand har brug for. Foredraget tager udgangspunkt i Umahros sundheds- og kogebog til mænd “Herrerevolution: Sådan får du styrke, potens og power”.

Foredrag 2. Hjernemad: Maden stiger dig til hovedet
Kost, koncentration, stress og mentalfunktion - det, du putter i munden, stiger dig til hovedet! Selvom man ikke fokuserer meget på det, spiller kosten en stor rolle for din koncentrationsevne, humør, stressfølsomhed, kreativitet og arbejdsevne. Hjernen udgør kun en brøkdel af vores kropsvægt, men den ”beslaglægger” umådelig store mængder energi og næringsstoffer, bl.a. 20-50% af den ilt, som vi indånder, og op til 50% af vores blodsukker. For at hjernen skal fungere optimalt, både hvad angår intelligens, sanser og følelser, har den brug for en lang række vitaminer, mineraler, sporstoffer, kolesterol og ”sunde” fedtstoffer. Motion er også vigtigt; når du pumper din overarm eller flexer din balle, så træner du også hjernen. Den forkerte kost og levevis til den forkerte person går udover, performance, koncentration, intelligensen, stresstærskelen og psyken. Så når vi taler om stress, forandringsparathed, mental fleksibilitet, omgængelighed, koncentration og performance, skal kost og levevis selvfølgelig også inddrages aktivt. Ikke kun fordi det forebygger problemer, men i lige så høj grad, fordi du performer bedre. Med rette kost og levevis skaber du rammerne i din krop og hjerne, for at top-performe, være i godt humør, kunne yde det optimale, koncentrere dig når det gælder og udfolde din kreativitet. Hør mere om, hvad der kan hjælpe og hvordan i et foredrag, der indeholder biokemi, humor, rammende analogier og billedlige beskrivelser. Få redskaber med hjem, du kan begynde at anvende lige med det samme, så der kommer ”mere lys i pæren” og efterfølgende flere penge på bundlinjen.

Foredrag 3. Mere energi!
Alle vil gerne have mere energi! Mere mental energi, mere fysisk energi, mere kreative energi! Men hvad er energi egentlig for en størrelse? Hvor kommer energien fra? Hvordan danner du energi? Og hvad får den til at forsvinde? Hvad dræner dig for energi? Lær hvordan din krop danner energi til muskler og hjerne, så du får mere overskud om det så er til sport, arbejde, fordybelse eller glæde. Hvad skal du spise? Hvad skal du ikke spise? Hvordan kan du bruge sport og træning til at danne mere energi? Hvad er energi for dine muskler? For din hjerne? Umahro lærer dig at spise og leve dig til mere energi, du kan bruge, der hvor du ønsker det. Du får den viden og de fif og tricks Umahro selv bruger og har lært gennem arbejde med elitesportsfolk og forretningsfolk over mange år, bl.a. FN og Team Saxobank.

Foredrag 4. Maden taler til din krop
Vi ved alle sammen at kost og levevis gør forskellen på sundhed og velvære kontra sygdom og træthed. Men hvorfor og hvordan? Hvad er det helt grundlæggende der gør løbeture, frisk fisk, økologiske grøntsager, kærlighed, natur, solskin, bær, søvn, latter, jomfruolier og frugter sundt? Det er meget enkelt. Den mad du spiser og den måde du lever på, taler faktisk til din krop. Så er spørgsmålet bare, om det du siger til din krop via kost og levevis er den største kærlighedserklæring eller du taler et meget grimt sprog, mens du vifter med langemand. En ting er sikker: Din krop svarer på tiltalen på samme maner. Når vi bliver syge af moderne kost og levevis, er det fordi kroppen giver svar på grov tiltale. Lær hvad du skal spise og gøre, for at give din krop den største kærlighedserklæring. Den svarer igen på samme maner, hvilket er lig med sundhed, glæde, vitalitet, velvære, energi, godt humør, færre sygedage, bedre koncentration og et længere liv. Du bliver introduceret til Umahros 10 kostbud, der forvandler din mad til ren medicin, uden at velsmagen går tabt.

Bøger:

“Fortsæt den gode cyklus”. Thaning & Appel 2000
Kapitel i “Hvad fylder vi i børnene?”. Høst & Søn, 2004.
Fagredaktør på “The Textbook of Functional Medicine”. The Institute for Functional
Medicine, 2005.
“Køkkenrevolution på høje hæle”. Pretty Ink, 2007
“Køkkenrevolution for hele familien”. Pretty Ink, 2008
“Mere Køkkenrevolution med Umahro”. Pretty Ink, 2009
Medforfatter af “Nutrition and Mental Health: A Handbook”. Pavilion Publishing 2009
Medforfatter af “Aartidernes nye livretter”. Politikens forlag, 2010
Forord i “Plant Kuren: Din mad, dit liv”. Aronsen, 2010.
Medforfatter af “Alle Aarstidernes livretter”. Politikens forlag, 2011
“Herrerevolution: Sådan får du styrke, potens og power”. Pretty Ink, 2011
Medforfatter af “Nutrition and Addiction”. Pavilion Publishing 2011
“Gravid med mere energi” sammen med Nadia Louise Kristensen. Nutrimenta, 2011
“Nybagt mor med mere energi” sammen med Nadia Louise Kristensen. Nutrimenta,
2011.

Referenceliste:

UNHCR (United Nations High Commission for Refugees)
Saxo Bank
TDC
Urtekram
AS3 Companies
Psykiatrifonden
Det Sociale Netværk
Psykisk Sårbar
The Institute For Functional Medicine
Toms
MIlestone Systems
Microsoft
GN Resound
Århus Kommune
Team Sunguard-Saxo Bank
ISS
The Leadership Company
Rungstedgaard
Novartis
Ferrosan
Actavis

 

Foredrag med Umahro Cadogan booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.


Billeder (1) PDF (0) Video(0) Lyd (0)


SENESTE BLOGINDLÆG

Der er altid noget positivt, selv når det er mørkest

Det gjorde ondt. Indrømmet, jeg havde li


En smagsprøve på verden

Verdens kulturer, fascinerende natur og


Træk Stikket Ud

Træk Stikket Ud
“Detox dig mentalt, forf
ARTE NYHEDSBREV

Hold dig opdateret om aktuelle og kommende events.

Tilmeld dig vores nyhedsbreve.


Email marketing by MailPlatform.dk